top of page
Waarom sponsoren en steunen mensen me?

Mijn 1e donateur: opa

Thijn is een sympathieke adolescent met een sociaal hart en een vleugje oosterse mystiek. Hij heeft een droom. Hij wil aan zijn toekomst werken en daarvoor de zee op. Niet op een surfplank of in een piraatje, maar aan boord van een groot zeewaardig schip ... de THALASSA. Samen met leeftijdgenoten en docenten. Want “the school has to go on”.

 

Wat een avontuur. Je moet het maar aandurven. Een hele onderneming die ook nog eens veel geld kost. Waar haal je dat vandaan? Als 15-jarige scholier verdien je nog niet of nauwelijks. Het zou wel makkelijk zijn als er iemand is die voor je betaalt, maar “makkelijk” past niet bij een bikkel die de wereld wil verkennen en zichzelf ontdekken. Nee, die wil ervoor werken. In meerdere vormen. Eén daarvan is actief sponsors zoeken. Maar dat is niet zo makkelijk – daar heb je dat woord weer – als gezegd. Het vereist een hoge mate van creativiteit en doorzettingsvermogen.

 

Waarom zou iemand Thijn eigenlijk willen sponsoren? Een legitieme vraag, toch? Geld geven is prima, maar wat krijg je ervoor terug? Of gaat het daar niet om?

 

Wie Thijn, zijn eigenschappen, ambities en plannen kent zal gauw klaar zijn met het antwoord op deze vragen. Thijn ziet niet op tegen “bloed, zweet en tranen” en beschikt over een gezonde dosis lef. Hij is het waard om gesponsord te worden. Een steuntje bieden in de rug van iemand als Thijn, impliceert ook een steentje bijdragen aan een betere wereld. “Quid pro quo” kan dan gerust achterwege blijven. Thijn zal toch wel geen kans onbenut laten om zijn sponsors te promoten. Daar kun je donder op zeggen.
 

Thijn, veel succes op je queeste! Je zult nog heel wat tegenslagen hebben te overwinnen, maar heb vertrouwen ... je gaat het redden en een mooie toekomst tegemoet. Als trotse sponsoren van het eerste uur – wie volgen? – zullen we je nauwgezet blijven volgen.

​

Liefs, je opa

bottom of page